EN NL
Nieuws

Huygenskwartier Voorburg

Afbeelding

23 juni is het logo voor het Huygenskwartier Voorburg onthuld. Huygenskwartier Voorburg is de nieuwe naam voor het gebied rond de historische kern van Voorburg waar Constantijn en Christiaan Huygens hebben gewoond.
Het logo voor Huygenskwartier is ontworpen door same-d met behoud van het herkenbare trapgeveltje dat in logo/huisstijl van Centrum Historisch Voorburg de basisvorm inneemt. 
Dat logo bestaat al 3 jaar en geniet sindsdien een grote herkenbaarheid.
Het gestileerde trapgeveltje is de verbeelding van oud-Hollands en cultuurhistorie. Daarmee staat het trapgeveltje ook symbool voor Huygens’ Hofwijck en het Huygenskwartier. 

Omdat het trapgeveltje vooral het historische karakter en de cultuurhistorie verbeeldt van dit deel van Voorburg, zijn er in het nieuwe logo 3 andere Unique Selling Points toegevoegd. 
De USP’s uniek winkelgebied, natuur en water (Vliet) zijn in eenzelfde beeldtaal ontworpen. 

 

Afbeelding

 

Het nieuwe logo is in 3 verschijningsvormen ontworpen; een vierkante, liggende en staande versie. Daardoor is er altijd een keuze te maken voor de meest optimale toepassing.

Het logo bestaat uit een beeldtaal met iconen die we ook al kennen van de website van het ondernemersfonds. Daar heeft elke ondernemersgroep of branche een eigen icoon.
De beeldtaal met iconen is heel herkenbaar en blijft in het geheugen hangen. Ook voor buitenlanders die de Nederlandse taal niet machtig zijn, is de beeldtaal begrijpelijk. 
Het Huygenskwartier is juist ook voor buitenlanders een locatie die interessant is. Ons erfgoed is bekend over de hele wereld en dat moet je uitbuiten.
Dat is een van de speerpunten van de gemeente Leidschendam-Voorburg.
Ondernemers, bewoners, de musea, Stichting Mooi Voorburg en de gemeente investeren samen in het Huygenskwartier Voorburg: de plek waar historie, cultuur, natuur, divers horeca-aanbod en authentiek winkelen samenkomen.

info@same-d.nl
+31(0)70 3000 878
Voorburg, NL
Johannesburg, SA

Aanmelden voor nieuwsbrief

same-p - photography is onderdeel van same-d
© , same-d, Alle rechten voorbehouden